29 Aralık 2014 Pazartesi

SAÇA KINA YAKMAK

Saça kına yakmak, özellikle saç boyalarının pek çoğu kimyasal ürünlerden elde edildiği için saçı yıpratabiliyor. Oysaki kına turuncu ile kırmızı renkler içeren tamamen doğal bir bitkidir ve saça renk verdiği gibi güçlülük katıyor. Özellikle kınanın saça verdiği en büyük avantaj, saç köklerin besleyip baştan aşağıya doğru onarım yapmasıdır. Saçlarınız da kepeklenme, dökülme ve kırılma gibi şikâyetler çok fazla görülüyor ise saçınızı kına yapmanızı tavsiye ederiz. Aynı zamanda saç aralarınız da bulunan beyazlıklar canınız çok sıkıyor ve kimyasal boyalardan da kaçınmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz en doğal yöntem kına yakma işlemi olacaktır.
Kına saça zarar vermediği gibi, yumuşaklık, ışıltı, hacim ve saçların her zamankinden de daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Kına hazırlanırken içerisine dâhil edilecek malzemeler kınanın kalitesini arttırabileceği gibi kınanın rengini de ayarlamanız için yardımcı olacaktır. Kınanın tek dezavantajı boya da bulunan renk seçeneği kadar uzun bir renk katalogu olmamasıdır. Lakin bu durum bir sorun olmasa gerek. Kınanın saçınıza koyu bir kıvamda girmesini istiyorsanız daha az bekletmeniz, daha açık bir kıvam elde etmek istiyorsanız da kınayı saçta fazla bekletmeniz yeterli olacaktır. Kına için en fazla tercih edilen renk tonları kızıl ve kahverengidir. Lakin siyah, turuncu ve kırmızının tonlarını kına da tutturmak da mümkündür. 
Saça Kına Yakmak
Saça Kına Yakmak, saçların daha sağlıklı ve gür olması için denenmesi gereken bir yöntemdir. Lakin saçlarınızdan memnun iseniz sağlığını artırmak için kına yakabilirsiniz. Sağlık için her hangi bir sakıncası olmayan kına saçın güçlenmesine, saç köklerinin sağlamlaşmasına ve saç egzaması durumuna iyi gelmektedir. Erkek, kadın fark etmeksizin saça kına uygulaması yapılabilir.  
Saça Kına Yakarken Dikkat Edilecek Unsurlar
  • Öncelikle kınayı hazırlarken dikkatli olmak gerekir. Kınanın lekesi cildin üzerinden ve bulaştığı yerden çıkması uzun bir zaman alıyor. Bunun için saça kına yakarken, yüzünüze ve kulak kenarlarınıza yağlı krem sürün. Boyun kısmınızı da kullanmadığınız veya boya yaparken tercih ettiğiniz havlu ile kapatın. Ellerinize ise mutlaka bir eldiven takın ve işlemi tüm önlemleri aldıktan sonra uygulayın.
  • Kına, toz haline getirtilip bu şekilde satılmaktadır. Toz olarak aldığınız kınayı metal olmayan bir kaseye ilave edip aynı şekilde metal olmayan bir spatula ile karıştırarak hazırlayın.
  • Kınayı hazırladıktan sonra nemli ve yaş saça uygulamayın. Saçın kesinlikle kuru olması gerekiyor. Kuru saçın dip kısımlarından uç kısımlarına doğru bir fırça yardımıyla kınayı sürün. Özellikle saçın dip kısımlarından başlamanızı tavsiye ederiz ve uç kısımlarına geldiğiniz de avucunuza kınanın tamamını alıp ovuşturarak uygulayın. 
  • Kınayı saça sürdükten sonra saçın tamamını bir streç fil ile ya da folyo ile sarıp bir kaç saat kadar bekletin. En güzel sonucu almak için kınayı saça uygulayıp bir gece kınalı halde bekletmeniz olacaktır. Sabah kalktığınız da ise saçları yıkayıp ışıl, ışıl bir renk elde edebilirsiniz. Kına saçta ne kadar uzun süre durursa o kadar iyidir.
  • Kınayı saçtan kınarken, sadece saçınızı değil duşa girmenizi öneririz. Kına saçtan boya gibi kolaylıkla çıkmayabilir. Sadece saçlarınızı denemeyi tercih ederseniz banyoda daha uzun vakit geçirmenize neden olabilir. 
  • Kınayı saçtan temizledikten sonra saçlarınızı her zaman kullandığınız şampuan ile yıkayıp ardından da saç kremi kullanabilirsiniz. 
 Saça Kına Yakmak İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı gelincik kurusu
  • 2 tane yeşil ceviz kabuğu
  • 1 yemek kaşığı ceviz yaprağı
Yukarıda verilen malzemelerin hepsini bir pişirme kabına alın ve bir su bardağı su ile kaynatın. Beş dakika kadar kaynattığınız suyu süzüp bir kenarda bekletin.
  • 1 çay bardağı demlenmiş ve soğutulmuş siyah çay
  • 200 gr kına
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı badem yağı
  • 1 bepanthen ampul
  • 1 evigen ampul
  • 2 damla hindistan cevizi
Hazırlanışı;
Önceden kaynatılmış olan malzemelerin suyunu bir kâseye alalım ve içerisine bir çay bardağı demli çayı ilave edip karıştıralım. Akabinde başka bir kâsenin içerisine kınayı ilave edelim ve orta kısmını açalım. Kınanın ortasına sulu karışımı ilave edip kınayı güzel bir şekilde karıştıralım. Kınanın kıvamını açtıktan sonra içerisine diğer malzemeleri ilave edip tekrar karıştıralım. Saça kına yakmak için kınamız hazır hale gelmiştir. 
 Uygulama;
Hazırladığımız kınayı saça sürmeden önce yüzün saça yakın olan yerlerine yağlı krem sürelim. Kremin üzerine de peçete yapıştıralım. Boyun kısmını da bir havlu veya her hangi bir örtü ile koruduktan sonra kuru olan saçları tarakla tarayalım. Saçlar açıldıktan sonra ortadan ikiye ayıralım ve saçın dip kısımlarına bir fırça ile kınadan sürelim. Bütün saç diplerine kınayı sürdükten sonra kalan kınayı avucumuzun içerisine alıp saça, yedirerek uygulayalım. Saçın un ve dip kısımlarına kına uygulamasının ardından saçlarımızın her tarafına masaj yapar gibi parmak uçlarımız ile ovuşturalım. Akabinde bir saç kurutma makinesi ile saça sıcak hava verelim ve saçı bir tülbent ile saralım. Tülbendin üzerini de bir streç film ile sarıp bir gece bu şekilde bekleyelim. Sabah kalktıktan sonra saçları ılık su ile yıkayıp nemlendirelim.

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Kızıl renk güzel olduğu kadar meşakkatli de bir renk. Ben uzun süredir saçlarımı kızıla boyuyorum hatta saçımı boyattığım ilk renk; kızıl. Beni çok uğraştırsa da kızıl rengi çok sevdiğim, kendime yakıştırdığım ve bu renkle özdeşleştiğim için bazen ayda bir bazen de iki ayda bir saçlarımı kızıla boyuyorum. Kızıl renkte dikkat etmemiz gereken noktalar; kızıl saçlara uygun bir şampuan kullanmak, saçı çok yıkamamak ve saçı fiziksel işlemlere çok maruz bırakmamak ve yoğun nemlendirme özelliği olan saç maskeleriyle her duşta saçlarımıza bakım yapmak. ♥ İzninizle ben de kızıl saç deneyimimle ilgili yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/disi-sizi-ici-beni-yakar-acisiyla-tatlisiyla-kizil-sac-yolculugum/ Güzel okumalar dilerim, sevgilerimle. 🍒

    YanıtlaSil